top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverShanna van der Linden

Bewustzijn over cybercrime groeit bij bedrijven.


Bedrijven zijn zich steeds meer bewust van de digitale gevaren die zij lopen en de impact die hacking, cyberafpersing en ransomware kunnen hebben op hun organisatie. Het gevolg is dat er extra maatregelen worden genomen om vormen van cybercrime te voorkomen. Goed nieuws, want hierdoor daalt het aantal ICT-veiligheidsincidenten door een aanval van buitenaf. Dat blijkt uit cijfers van het CBS op basis van de Cybersecuritymonitor 2019.

Het aantal door bedrijven genomen cybersecuritymaatregelen neemt steeds verder toe. Het installeren van antivirussoftware, gebruik van sterke wachtwoorden en het opslaan van gegevens op een andere fysieke locatie zijn de meest gebruikte securitymaatregelen. Met name grote bedrijven doen er steeds meer aan om te voorkomen dat hun bedrijf aangevallen wordt, maar ook middelgrote bedrijven maken een inhaalslag.

Wat kan ik doen om een cyberaanval te voorkomen?

Om de digitale gevaren te minimaliseren is het belangrijk om de digitale veiligheid te vergroten. Hoe doe je dit? We zetten tien tips voor je op een rij :

1. Zorg voor goede antivirussoftware

2. Installeer regelmatig software-updates

3. Gebruik sterke wachtwoorden

4. Open geen berichten en bestanden van verdachte afzenders

5. Klik niet zomaar op vreemde links

6. Controleer altijd de URL en het certificaat van een website

7. Maak een back-up van je bestanden

8. Bespreek de risico’s met jouw personeel

9. Betaal geen losgeld

10. Denk na over een mogelijke cybercrimeverzekering

Meer weten? In ons Cybercrime-thema vertellen we je alles over de risico’s, de verschillende vormen van cybercrime en de mogelijkheden om je tegen de risico’s te verzekeren. Hier lees je meer.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page